Badolato

badolato1_500x500Badolato, en lille perle i hjertet af det autentiske Syditalien og stedet, hvor du let finder en afslappet rytme, bliver et med naturen, kan gå dejlige ture ved strand og bjerg og frem for alt nyde det unikke klima.
Den sydlige beliggenhed og placering af området giver en mild vinter og en behagelig varm sommer – ideelt til også at leve i året rundt.

Badolato er som de fleste andre landsbyer langs kysten delt i to; Badolato Marina (der ligger ved kysten) og Badolato Superiore (der ligger oppe). Det tager ca. 10 min. i bil at køre mellem de to bydele. Badolato blev grundlagt i 1081 i perioden, hvor normannerne havde herredømmet.
Byen blev hurtigt et populært stoppested for de første korstog slutningen af 1100-tallet, og ifølge legenden har tempelherrerne anvendt Badolato som base og angiveligt som skjulested for den “hellige gral”. Byen har ikke mindre end 12 kirker. Den særlige renhed af kildevandet i byen har givet anledning til rygter om, at det skulle være helligt vand, og den dag i dag tager mange lokale vejen op til byen for at fylde deres vanddunke. Byen ligger malerisk smukt på en bjergkam i 200 meters højde og med en fantastisk udsigt over det Ioniske hav.

Byen har gennem de sidste 10 år, været igennem en større renovering, der har formået at bibeholde den gamle stil. Det er en flot by at gå en tur i og der er et par cafeer og restauranter, hvor man kan nyde en god kop kaffe, en lækker hjemmelavet pasta eller andre lækre italienske specialiteter.