Calabrien

calabrien_500x635Calabrien udgør “støvlesnuden” i Italien. Den grænser til nord mod regionen Basilicata, til vest mod det Tyrrhenske Hav og til øst mod det Ioniske Hav. Regionen dækker ca. 15.000 km2 og er befolket af ca. to mio. indbyggere. Sicilien ligger ca. 1,5 times kørsel mod sydvest, adskilt fra fastlandet af Messina Strædet.

For tre tusinde år siden gjorde det antikke Grækenland Calabrien til hovedstad i “Magna Grecia”. De blev siden efterfulgt af romere, byzantinere, normannere og nordafrikanere, som alle forstod, at nøglen til Italien gik via den sydligste halvø. Calabrien’s kultur er et resultat af denne påvirkning og af positionen som “Middelhavets hjerte”.

Ankommet til Calabrien er man ikke i tvivl om at være landet i Syditalien. Landskabet, husene og byerne oser af sydlig karakter. Følelsen af at være landet i et mindre turistet område forstærkes, og man får et velkomment autentisk twist. Det at navigere rundt i de egne af Calabrien, hvor turismen ikke for alvor har set dagens lys, kan være en spændende udfordring, der kan lede til uventede og autentiske oplevelser i mødet med de lokale og den sydlandske hjælpsomhed og varme.
Netop den varierede natur gør regionen så interessant, og variationen ses også i regionskøkkenet. I de bjergrige områder bærer egnsretterne præg af kød fra vildt, hvorimod man nærmere kysten typisk får fisk som tun, sværdfisk og skaldyr på tallerkenen.
Men – “Solens mad” bestemmes af årstidernes muligheder.