Klima

 Den ioniske kystline strækker sig langs hele den østlige del af Calabrien. Vejret ved den ioniske kyst er mere stabilt end for Calabrien som helhed. Ifølge en EU-rapport, udarbejdet af hollandske forskere, har netop den ioniske kyst et klima, som er helt unikt for behandling af gigtpatienter. Der findes kun to andre steder i verden, som tilbyder tilsvarende stabilitet i forhold til udsving i temperaturer, luftfugtighed og lufttryk.

Midt på kysten ligger bugten “Golfo di Squillace”, som er hjemsted for havnebyen til regionens hovedstad Catanzaro. I samme bugt ligger Soverato, som er en by med ca. 20.000 indbyggere, og som kun ligger ca. 10 min. kørsel fra ferievillaernes
placering i Badolato.

Vejret er meget stabilt grundet en kombination af den sydlige beliggenhed, den lange kystlinie og de gennemgående bjerge. Der er over 300 dage med sol pr. år, og der er ikke de ekstreme varmegrader om sommeren, som kendes fra mange andre områder ved middelhavet. På en varm dag kan man på en halv time tage op i skoven i bjergene, hvor temperaturen typisk ligger ca. 10 grader lavere end ved havoverfladen.


Nedenstående billeder er taget fra www.mitrejsevejr.dk