Mad og lokalbefolkningen


Calabresisk madkunst har fundet inspiration i de mange forskellige kulturer, som gennem tiderne har været repræsenteret. Blandt specialiteterne er marinerede og soltørrede grøntsager, et utal af friske og tørrede varianter af lækre pølser, fisk fra de omkringliggende have, oste af gede- og komælk, vin, olivenolie, figner, honning, mandler, valnødder, frugt og vilde svampe, som gror overalt i de skovklædte bjerge. Hertil kommer alle de kendte klassiske italienske retter med pasta, pizza mv.
Regionen er kendetegnet ved, at familier i stor udstrækning producerer til eget forbrug, og der kan alle vegne købes friske og lækre råvarer. Calabrien er Italiens næststørste producent af olivenolie og en af Europas førende producenter af citrusfrugter.
Vinproduktion har eksisteret siden grækerne introducerede det og har således antikke rødder. Der produceres årligt ca. en mio. hektoliter vin, hvoraf det meste kommer fra små vingårde, som kan besøges af interesserede turister. Blandt de mere kendte DOC vine kan nævnes Ciró, Melissa, Lamezia og Bivongi.


mad_500x375


marked_400x533